Beställ

Så här får du mer besökare till din blogg

Om du tänkt annonsera på bloggen behöver du förstås ha en del besökare eftersom det är besökarna som ger dig dina intäkter. Här listar vi därför några knep som gör att du lätt kan öka besökarantalet på din blogg och skaffa mer besökare på lång sikt.

Lägg till din blogg i listor

Det finns massvis med listor på bloggar. Se till att du finns med i dem, då det faktiskt finns en hel del människor som tittar i dem.

Pinga din blogg

Det finns även en hel del listor och andra verktyg där nya blogginlägg samt länkar till dem publiceras. Ha för vana att lägga in din blogg där när du skrivit något nytt på den. Pinga.se är en bra sida för detta men det finns andra också.

Var aktiv

Läs andras bloggar och skriv kommentarer, men spamma inte. Många bloggare besöker de bloggar vars skribenter skrivit kommentarer hos dem. Och kommenterar du på en mycket populär blogg kan givetvis även andra än själva blogginnehavaren se din länk och klicka sig vidare. Många erfarna bloggare vet att besökarantalet kan dra iväg snabbt efter att man själv lämnat en kommentar på en så kallad storblogg, så detta är verkligen ett beprövat sätt att skaffa mer besökare!

Byt länkar

Om du stöter på andra bra bloggar som du tycker verkar ha samma besökare som din ungefär kan du be dem om ett länkbyte. Detta innebär att man länkar till varandra från respektive blogg. Både du och den andra parten ökar på detta vis besökarantalet på era bloggar.

Print icon Print this page